Política 29/09/2014

Rosa Díez busca estrènyer els lligams polítics amb el Partit Liberal Europeu

Aquest dilluns es reuneix a Madrid amb Graham Watson, el president d'aquesta família política, que inclou CDC

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa portaveu d'Unió Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, s'entrevista aquest dilluns a Madrid amb Graham Watson, el president del Partit de l'Aliança de Liberals i Demòcrates per Europa (ALDE), la família política a la qual també pertany Convergència Democràtica. L'objectiu de la trobada, segons la formació espanyola, és "explorar possibles vies de col·laboració", fins al punt de valorar la forma en què es pugui "integrar" en aquest partit d'abast europeu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

UPyD assegura que Watson els va enviar una carta felicitant-los pels resultats de les eleccions europees, en què van obtenir quatre eurodiputats que es van integrar al grup liberal al Parlament Europeu, malgrat l'oposició de CDC i del PNB, que també en formen part.

La formació de Rosa Díez assegura que el Partit Liberal té intenció d'estrènyer els lligams polítics i que ha plantejat les diferents opcions que hi ha sobre la taula i que permeten graus d'adhesió diversos. Això és rellevant, sobretot, pel que fa al procés obert a Catalunya i les seves repercussions a Brussel·les a l'hora de teixir aliances polítiques. L'eurodiputat de CDC, Ramon Tremosa, no obstant això, manté unes bones relacions amb el britànic Watson.

stats