Política 22/06/2011

Rubalcaba no vol "recrear les orelles" als 'indignats'

"No els demonitzem però tampoc diguem que sí a tot", ha dit. El vicepresident del govern espanyol "respecta" les manifestacions però recorda que els "problemes de la democràcia s'arreglen amb més democràcia"

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicepresident primer del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha assegurat avui que "respecta" les manifestacions del Moviment 15-M i que cal "escoltar-les" malgrat que les seves propostes són disperses i, en alguns casos, "contradictòries". Rubalcaba ha afirmat que "no els hem de demonitzar, però tampoc recrear-los les orelles dient que sí a tot, acríticament".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El número 2 de l'executiu ho ha dit en resposta a una pregunta del diputat d'ERC, Joan Ridao, a la sessió del control al Congrés, que li ha reclamat si pensa incorporar algunes de les demandes dels milers de persones que durant les últimes setmanes han protestat al carrer. Pel responsable del ministeri d'Interior és important "reflexionar" sobre l'origen de les reclamacions socials sense "instrumentalitzar" aquest moviment. També ha afegit que cal "defensar els instruments de la democràcia representativa". Segons ha dit, els "problemes de la democràcia s'arreglen amb més democràcia".

Mentre a dins de l'hemicicle pronunciava aquestes paraules, a fora, poc més d'un centenar de persones es manifestaven per la convalidació del decret de la negociació col·lectiva, que es farà avui al Congrés. Ha sigut una concentració totalment pacífica. Un fort dispositiu policial ha tallat els carrers més pròxims a la cambra baixa per allunyar els manifestants.

stats