Política 01/08/2013

Rubalcaba, a Rajoy: "S'ha quedat sense autoritat. Li demano que se'n vagi"

El líder del PSOE diu que els "fets" demostren el finançament "il·legal" del PP i no descarta presentar una moció de censura

Joan Faus
2 min
Rubalcaba, aquest dimarts al Senat / EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha contestat aquest dijous al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, que és ell qui genera "dubtes" a l'exterior i no el fet que els socialistes l'amenacessin amb una moció de censura si no compareixia al Congrés de Diputats, com ha fet aquest matí.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Vostè no ha vingut voluntàriament, l'hem hagut de fer venir com demostra que ha estat més temps justificant per què ha vingut que parlant de Bárcenas, ha afirmat en la seva intervenció al ple del Congrés de Diputats, que s'ha celebrat al Senat per obres a la cambra baixa.

"No ha vingut perquè no sabia explicar el que és inexplicable o perquè temia un nou atac de sinceritat. Vostè ha jugat amb la credibilitat d'aquesta cambra. No sap el mal que fa a la democràcia la resistència a donar explicacions", li ha rebatut.

Rubalcaba s'ha mostrat còmode a la tribuna i en to dur ha tornat a demanar a Rajoy que dimiteixi i no ha descartat presentar una moció de censura en el futur. El líder socialista ha assegurat que els "fets" demostren que el president espanyol "s'ha quedat sense autoritat" pel finançament "il·legal" de seu partit i ha citat diversos exemples, com ara informes policials que demostrarien la coincidència entre la suposada comptabilitat B manuscrita i els pagaments admesos per algunes persones.

El cap de l'oposició ha acusat Rajoy de quedar "completament condicionat" per Bárcenas, perquè la seva "ombra és la seva pròpia ombra". En aquest sentit, ha dit que els missatges de mòbil que es van intercanviar són el "fidel reflex" d'aquesta dependència. "És impossible creure que no sabia res de la compatibilitat B", ha afegit.

Finalment, Rubalcaba ha acabat la seva intervenció tornant a reclamar la dimissió de Rajoy: "Vostè ha vingut a intentar salvar-se, la seva resistència està fent mal a Espanya. Li demano que se'n vagi, que faci un acte de generositat per un país que no pot seguir tenint un president com vostè".

stats