Política 01/04/2011

Rubalcaba:"L'objectiu de dèficit és irrenunciable però el diàleg amb Catalunya està obert"

El vicepresident primer del govern espanyol no descarta poder pagar abans del 2013 els diners del fons de competitivitat

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl vicepresident primer de l'executiu espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha avisat avui –un cop més– al govern de la Generalitat que l'objectiu de dèficit és "irrenunciable". A més, recorda que el topall de l'1,3% del PIB per a aquest any es va acordar al Consell de Política Fiscal i Financera, que reuneix l'administració espanyola i les autonomies.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rubalcaba ha insistit que complir amb el dèficit és "molt important per a l'economia" i per tant, que no hi ha cap possibilitat de renegociar-ne el percentatge. Ara bé, ha evitat atiar el foc i ha assegurat que el diàleg amb Catalunya "està obert" i ha assegurat que no dirà res que "pugui dificultar-lo".

L'home fort de l'executiu espanyol ha insistit, diverses vegades i cada cop amb més vehemència, que el dèficit és "important" pel missatge que es fa arribar a "fora" –en referència als mercats internacionals– i que la disciplina fiscal la defensaran a "capa i espasa". Ha reiterat que "tot és negociable però el dèficit, no". És a dir, que no descarta, d'entrada, la possibilitat de pagar abans del 2013 els 1.350 milions d'euros del fons de competitivitat, previst en el nou model de finançament.

stats