Política 26/06/2012

El PSOE s'oposarà a apujar l'IVA

Rubalcaba insta el govern espanyol a "lluitar" perquè els diners del rescat vagin directament als bancs, sense passar pel FROB

Agències
1 min

Madrid @page { margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } El líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha advertit el govern de Mariano Rajoy que els socialistes s'oposaran amb un "sorollós no" a l'apujada de l'IVA o l'abaixada de les pensions que pugui ordenar Brussel·les a canvi de flexibilitzar el calendari de consolidació fiscal i de l'ajuda europea als bancs. El secretari general dels socialistes espanyols creu que seria "injust i econòmicament regressiu".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, Rubalcaba insta el govern espanyol a lluitar "fins a l'últim minut" perquè l'ajuda europea a la banca arribi directament als bancs, sense passar pel Fons de Reestructuració (FROB), per tal de separar el risc financer del risc país. En un esmorzar a Nova Economia Fòrum, Rubalcaba ha reconegut aquest dimarts que no serà fàcil que Brussel·les accepti finalment que els diners per recapitalitzar la banca vagin directament a les entitats que ho necessitin, però ha insistit a reclamar al govern espanyol que hi batalli.

Segons ha garantit, en aquesta batalla el president Mariano Rajoy comptarà amb el suport del PSOE, convençut que aquesta fórmula serà "infinitament més justa".

Durant la seva intervenció, el secretari general del PSOE també ha recomanat als banquers que "treballin en silenci", que donin menys consells i que busquin el crèdit social que han perdut en els últims temps, per exemple controlant les seves retribucions. Rubalcaba ha remarcat també que "la desastrosa gestió" de la crisi de Bankia per part del govern espanyol ha estat el detonant del "rescat financer", i tot seguit ha afegit que "si s'hagués gestionat bé", no s'estaria parlant ara "d'un rescat o, en tot cas, seria infinitament més barat".

stats