Política 09/04/2013

Mas es va reunir amb Navarro i Rubalcaba a Madrid

El líder del PSOE i el del PSC volen implicar CiU en la reforma federal de la Constitució

Ara
1 min
El president de la Generalitat, Artur Mas, va conversar ahir cordialment amb el primer secretari del PSC, Pere Navarro, durant el ple del Parlament.

BarcelonaEl president de la Generalitat i líder de CiU, Artur Mas, es va reunir aquest diumenge a la tarda, a la seu del PSOE al carrer de Ferraz a Madrid, amb el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el primer secretari del PSC, Pere Navarro. En la reunió, els dos dirigents socialistes −que negocien un protocol de relacions i estan immersos en un procés de debat intern sobre el model d'estat− van demanar al mandatari català que ell i la federació nacionalista s'impliquin en pro d'una reforma federal de la Constitució que rebaixi la tensió territorial.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSOE i el PSC han demanat, arran de la crisi de la monarquia, la creixent desafecció, el fracàs de l'operació de l'Estatut i l'aposta sobiranista d'Artur Mas i CiU, que es concreti una consulta sobre l'estat propi el 2014, una segona Transició a Espanya que renovi els consensos posteriors al franquisme, ara esberlats. En el seu moment, CiU va donar suport a la vigent Constitució, que el PP es nega a reformar.

Segons diverses fonts, en la reunió de Mas amb Rubalcaba i Navarro no s'hauria tractat, però, una hipotètica entrada del PSC al Govern de la Generalitat com la que han demanat en els darrers dies dirigents de CiU, entre ells, el mateix president, que també es va reunir en secret fa uns dies amb el president espanyol Mariano Rajoy.

stats