Política 04/12/2010

Zapatero vol el suport dels partits polítics i el PP l'acusa d'amagar-se "darrere de Rubalcaba"

El president espanyol conversa amb el líder de l'oposició, Mariano Rajoy. El PP l'assenyala com a responsable polític de la situació

Joan Rusiñol
2 min

MadridRodríguez Zapatero vol controlar al mil·límetre el full de ruta que aplica el seu govern per gestionar aquesta crisi de dimensions imprevisibles. Per això, després de donar llum verda a l'estat d'alarma, s'ha posat en contacte amb el líder del PP, Mariano Rajoy. El ministre de la Presidència, Ramón Jáuregui, també ha explicat la decisió als portaveus dels grups parlamentaris al Congrés. Objectiu: tenir el suport de tots els grups per provar d'acabar amb aquesta situació amb la màxima agilitat. El president espanyol lidera des de la Moncloa la comissió de seguiment de crisi.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Zapatero ha posat al capdavant de la gestió el vice-president primer, Alfredo Pérez Rubalcaba, que ahir es va incorporar al gabinet de seguiment al ministeri de Foment i ja va fer de portaveu a les compareixences de les 11 i de les 2 de la nit. És la primera gran crisi que ha d'assumir des del seu nou càrrec i ha optat per liderar-la amb mà de ferro des del principi. L'acompanyen Carme Chacón i José Blanco, els altres dos ministres que tenen responsabilitats directes sobre navegació aèria (la ministra de Defensa des d'ahir a la nit).

Acusacions entre el PP i el PSOE

El portaveu del PP, Esteban González-Pons, ha carregat contra Rodríguez Zapatero a qui acusa d'amagar-se "darrere de Rubalcaba" i de "no donar la cara". Els populars exigeixen al govern espanyol que "digui la veritat" i l'acusen de mentir i d'improvisar. S'aferren a l'argument que ja ahir al matí l'executiu sabia la intenció dels controladors i , en canvi, no va actuar d'acord amb aquestes informacions. Pons s'ha preguntat perquè l'executiu justament va aprovar el decret que regula la feina dels controladors ahir, a l'entrada d'un pont. Rubalcaba ha explicat que ho van fer precisament per tenir eines legals per fer front amb més contundència a la "vaga salvatge" que, segons ha deixat entreveure, els controladors ja tenien coll avall.

Des del PSOE, el responsable de Política Autonòmica, Gaspar Zarrías, ha qualificat el comportament del PP d'"obscè" i ha fet aquesta insinuació: "De què han parlat els dirigents del PP amb els controladors aquestes últimes setmanes? Em temo el pitjor", ha subratllat.

stats