Política 28/12/2011

Rubalcaba farà el pas demà a les 7 de la tarda

L'exministre de Justícia, Francisco Caamaño, assegura que Carme Chacón "té ganes de renovar" el PSOE

Joan Rusiñol
1 min

MadridLa batalla pel lideratge al PSOE ja ha començat. Ha costat que els candidats fessin el pas però, després d'un posicionament previ a través de manifestos, demà el president del grup socialista al Congrés, Alfredo Pérez Rubalcaba, farà el primer pas. Ha convocat un acte obert a la militància a les 7 de la tarda a la seu de la UGT de Madrid. Confirma, doncs, les informacions que avui ja apareixien a tots els diaris. Amant de respectar els temps polítics i de cuidar les formes, Rubalcaba ha fet l'anunci oficial hores després de reunir-se amb el president de la Junta d'Andalusia, José Antonio Griñán. La federació andalusa és la més nombrosa del PSOE i la que pot acabar de decantar la balança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La diputada del PSC Carme Chacón encara no ha fet oficial la candidatura però tothom ho dóna per fet. Avui, en una entrevista a RNE, l'exministre de Justícia, Francisco Caamaño, ha dit que la seva excompanya de gabinet "té ganes de renovar profundament les idees del PSOE". Segons ha dit, li "consta" aquesta voluntat, perquè Chacón comparteix amb ell el suport al manifest "Molt PSOE per fer", que aposta per una regeneració amb profunditat del socialisme espanyol.

Ahir Chacón va conversar durant molta estona amb polítics i periodistes durant l'obertura de la legislatura a Madrid. En públic, però, s'ha limitat a expressar "respecte" per a tots els candidats. Els signants del manifest segueixen explicant-lo arreu de l'Estat espanyol i promovent, de moment, el debat d'idess. Els noms, diuen, vindran més tard.

stats