Política 29/02/2012

Rubalcaba denuncia que la reforma laboral suposa "menys drets i més acomiadaments"

El secretari general del PSOE avisa que la proposta de Mariano Rajoy comporta una "baixada brusca de salaris" que afectarà el consum

Joan Rusiñol
1 min

MadridEl secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha denunciat avui que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, presenta com a "inexorable" la seva reforma laboral, com si no hi hagués cap altra alternativa. Segons ha dit, l'executiu espanyol aprofita la conjunció de "la crisi més la majoria absoluta" del PP per obligar els ciutadans a triar: o "es renuncia als drets o no hi haurà feina". Ara bé, creu que el ministeri d'Ocupació ja ha triat: "Menys drets i més acomiadaments".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una reunió amb els parlamentaris i senadors socialistes al Congrés dels diputats, Rubalcaba ha dit que la reforma "abarateix l'acomiadament", busca una "flexibilitat inflexible" i fa créixer la "temporalitat". Uns elements "injustos" que, ha afirmat, perjudiquen sobretot els joves i les dones. Ha denunciat sobretot "la disminució brusca de salaris" que, segons el dirigent socialista, afectaran negativament el consum.

Rubalcaba ha sentenciat que es passa d'un model basat en "l'acord" a un altre de basat en "la imposició". Per això, el PSOE presentarà una esmena a la totalitat, és a dir, una reforma laboral global alternativa.

stats