Política 09/09/2011

Rubalcaba proposa una llei estatal per unificar la creació d'empreses a totes les autonomies

El candidat socialista aposta, des d'Andalusia, per la unitat de mercat, una idea que fa anys que defensa el PP

Redacció/efe
1 min

Madrid p { margin-bottom: 0.21cm; } El candidat socialista a la presidència del govern espanyol, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha proposat avui una llei estatal per "simplificar" i unificar els tràmits de la creació d'empreses a totes les comunitats autònomes amb l'objectiu d'augmentar el teixit empresarial. Una mesura que ja va deixar entreveure dimarts passat quan va detallar els eixos bàsics del programa electoral i que aposta per la unitat de mercat que sempre ha defensat el PP. El PSOE, que a principis d'any va aprovar el manifest autonòmic, va assegurar aleshores que no pretenia harmonitzar legislacions que poguessin vulnerar l'autogovern sinó que només apostaven per coordinar les competències de les diverses administracions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una compareixença a Granada, Rubalcaba ha fet avui aquesta proposta perquè, segons ha dit, a l'hora de lluitar contra l'atur no valen "ni els contes de fades ni els de por". L'exvicepresident espanyol reclama que les regles siguin "les mateixes arreu de l'Estat". "Tenim problemes però sabem com solucionar-los", ha remarcat.

Rubalcaba, que ha apostat per desmuntar certs discursos perquè "ningú dóna duros a quatre pessetes", ha afirmat des d'Andalusia que "els miracles i les varetes màgiques a l'economia no existeixen". Ha advertit de nou que ara és el moment de demanar diners als "grans patrimonis i els bancs" perquè ajudin a crear llocs de feina. El govern espanyol podria aprovar la setmana que ve la recuperació de l'impost de patrimoni. El PSOE inclourà al programa electoral un nou tribut per a les rendes més altes.

stats