Política 10/03/2015

Ruz exigeix de nou a Hisenda que faci l'informe sobre els donatius en B al PP

El magistrat recorda al ministeri que està obligat a fer-ho

1 min
El jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. EFE

El jutge Pablo Ruz ha exigit a l'Agència Tributària que calculi les quotes que va poder haver defraudat el PP per no declarar les donacions contingudes en els papers de Bárcenas, una reclamació a la qual es va negar Hisenda. Segons el magistrat, el ministeri està obligat a fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una resolució, Ruz recorda que la col·laboració i auxili als tribunals per part de l'Agència Tributària és obligada i, a més, indica que els motius que va esgrimir per negar-se a fer-ho són "infundats i contradictoris amb allò que ha resolt l'Agència en supòsits similars que es troben en la causa".

El jutge demanava en concret a Hisenda que calculés si els donatius d'empresaris que apareixen als papers de Bárcenas del 2008 van poder arribar al mínim per constituir un delicte fiscal en l'impost de societats, tot i que anteriorment l'Agència Tributària ja havia dit que el PP no ha de tributar per aquests donatius, en cas d'haver existit.

Ruz demana també a Hisenda que determini si el PP va poder haver incorregut en un delicte fiscal per no pagar l'IVA de la reforma de la seu del carrer Génova per part de l'empresa Unifica.

stats