Política 23/12/2016

Rabell insisteix que el "referèndum pactat" és "l'única via de solució" al conflicte amb l'Estat

Junqueras assegura que la consulta se celebrarà amb el suport dels 'comuns' o sense: "No ens arronsarem"

Ara
2 min
El president del grup parlamentari de Catalunya Sí Que es Pot, Lluís Rabell, al segon debat d'investidura. / PERE VIRGILI

BarcelonaPoques hores abans de la cimera que ha de reforçar el consens al voltant del referèndum, el cap de files de Catalunya Sí que es Pot (CSQP), Lluís Rabell, ha insistit que el "referèndum pactat" és "l'única via de solució" al conflicte amb l'Estat. "O referèndum pactat o referèndum pactat", ha dit en una entrevista a Catalunya Ràdio, i ha argumentat que la via unilateral no pot garantir una votació amb "plenes garanties"."Fer una reedició del 9-N pot ser molt legítim, però no resoldria el problema que tenim plantejat", ha reblat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Malgrat admetre que aconseguir un acord amb l'Estat és "difícil", Rabell ha demanat als partits independentistes no posar-se en "l'expectativa que no es produirà". En cas contrari, creu que no serà possible mobilitzar l'opinió pública i trobar complicitats internacionals al voltant de la consulta.

Llegiu aquí tots els detalls de la cimera d'aquesta tardaEl vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, ha dit en una entrevista a TV3 que confia que el Pacte Nacional pel Referèndum que sortirà de la cimera sigui "el més col·legiat, transversal i divers possible". "Com més siguem els que ajudem i hi participem millor", ha argumentat, però ha afegit que, en cas que els 'comuns' es despengin del consens, el referèndum se celebrarà igualment, avalat per la majoria parlamentària de Junts pel Sí i la CUP. "No ens arronsarem", ha reblat, i ha deixat clar que "el que garanteix el caràcter vinculant del referèndum" és la voluntat del Govern d'aplicar-ne el resultat.

Junqueras ha plantejat que després que s'hagin fet servir "les clavegueres de l'Estat" per conspirar i crear proves falses contra Catalunya, tots els partits haurien d'unir-se al bàndol de la democràcia i donar suport a la consulta. "Com sabem que no ho han fet també amb altres formacions polítiques? Com sabem que no ho han fet amb Podem o amb el PSOE? Tots els que saben que tard o d'hora també poden ser víctimes o que potser ja ho han estat, haurien d'estar al nostre costat en la mesura que estem fent una proposta genuïnament democràtica", ha apuntat.

stats