Política 18/12/2014

El ministre de Justícia nega pressions a Torres-Dulce i desvincula la dimissió del conflicte pel 9-N

Agraeix al fiscal general de l'Estat dimissionari la seva "lleialtat" i forma d'actuar "reflexiva i analítica"

Laura Díaz-roig
1 min

BarcelonaEl ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha negat aquest dijous que la dimissió del fiscal general de l'Estat tingui cap relació amb el conflicte generat en el si del poder judicial per la querella contra el president de la Generalitat, Artur Mas, pel 9-N. Catalá s'ha referit així des de Barcelona per primer cop a la dimissió d'Eduardo Torres-Dulce, a qui ha reconegut la seva "contribució de forma lleial" en "temps difícils" i amb qüestions "complexes" damunt la taula.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El ministre ha fet aquestes declaracions durant una visita a l'Escola Judicial de Barcelona, on ha explicat que el dimissionari li ha fet saber la decisió aquest matí mateix via carta. Li ha agraït que hagi "exercit al servei continuat de l'interès general i la defensa de la legalitat".

Segons Catalá, el mateix Torres-Dulce havia reconegut de forma reiterada que "mai ha tingut pressions" del govern espanyol, "ni les toleraria" si haguessin existit. És més, ha elogiat la seva actuació "donant prova de la seva independència i autonomia" i que hagi estat "un exemple de presa decisions reflexiva i analítica"

stats