POLÍTICA
Política 14/04/2013

Ribó replica Cospedal que violentar el vot és filtrar falsedats per adulterar unes eleccions

Convida a dimitir el ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, si no troba els responsables de la filtració a 'El Mundo' de l'informe policial

Ara/acn
1 min
Rafael Ribó, en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, considera que el ministre de l'Interior del govern espanyol, Jorge Fernández Díaz hauria de dimitir si no troba els responsables de la filtració al diari 'El Mundo' d'un suposat informe policial en què s'acusava al president Artur Mas i a la família Pujol Ferrussola de tenir comptes a Suïssa. En declaracions al programa 'El Suplement' de Catalunya Ràdio, Ribó s'ha referit també a les paraules de la secretària general del PP, Maria Dolores de Cospedal, que considerava que les accions d''escrache' de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) contra alguns polítics són pràctiques "nazis" perquè "violenten el vot". Per Ribó, violentar el vot és el que va fer el PP en filtrar falsos informes per intentar adulterar unes eleccions, com creu que va passar el 25-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons ell, en aquell moment es va "intentar manipular vots en un moment tant important per a la democràcia". Pel Síndic, encara és "més greu" que "ningú fins avui ha explicat d'on, el perquè i el com sobre aquest informe" i, com a conseqüència, "ningú ha assumit cap mena de responsabilitat". Per aquest motiu, Ribó considera que si es descobreix l'autoria de la filtració de l'informe del sindicat de la policia al diari 'El Mundo', el ministre Jorge Fernández Díaz "hauria de veure qui del seu ministeri hauria de dimitir" i, si no es troba als responsables s'hauria "d'acabar amb la dimissió del propi responsable del ministeri". Una decisió que respondria, segons Ribó, a una acció de "maduresa democràtica", que s'ha vist ja en altres països.

stats