POLÍTICA
Política 25/04/2013

El Síndic de Greuges apel·la a la unitat i acord dels partits per fer front a la crisi

Rafael Ribó presenta al ple l'informe de la sindicatura i considera que "calen canvis" davant les "situacions molt complicades i fins i tot irreversibles" en què es troben els ciutadans

Marc Toro
1 min

BarcelonaEl Síndic de Greuges, Rafael Ribó, ha fet aquest dijous una crida als partits amb representació parlamentària perquè arribin a "molts més acords" i actuïn amb "unitat" per fer front a la situació de crisi econòmica. En la presentació al ple de l'informe de la sindicatura corresponent al 2012, Ribó ha volgut deixar clar que una gran part dels ciutadans es troben "en situacions molt complicades i fins i tot irreversibles". En aquest sentit, ha assegurat que es tracta d'un informe "dur", que reflexa el context de crisi de l'economia i de les finances públiques i la "desafecció ciutadana cap a les institucions públiques". "Calen canvis", ha demanat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la seva intervenció -i entre altres qüestions-, Ribó ha tornat a demanar que es retirin les bales de goma dels cossos d'antiavalots "fins saber quin és el model correcte de seguretat per Catalunya". Així mateix, ha posat un especial èmfasi en la necessitat d'avançar cap a un millor dret d'accés a la informació pública per part dels ciutadans. "Es tracta d'un dret subjectius, per tothom i sense exclusions", ha afirmat.

stats