CONSEQÜÈNCIES DE LA POLÈMICA PEL CURRÍCULUM D'ORTEGA

Rahola, obligada a rectificar per haver-se inventat que Portabella no és llicenciat

La periodista va dir que Portabella no tenia el títol de biòleg, però ha hagut de rectificar després de comprovar que no era cert


El cas del currículum inflat de la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, ha fet obrir el debat sobre la formació acadèmica dels líders polítics, en alguns casos amb raó, i en d'altres sense. És el cas de l'alcaldable d'ERC per Barcelona, Jordi Portabella. Si la setmana passada la periodista Pilar Rahola -exregidora d'ERC a Barcelona i exdiputada al Congrés per aquest partit- va afirmar que Portabella no tenia el títol de biòleg malgrat presentar-se com a tal, avui ha hagut de rectificar en públic al programa Els matins que dirigeix Josep Cuní.


Cuní ha reclamat una rectificació “seriosa” a Rahola després que Portabella certifiqués a la cadena pública la seva llicenciatura. “Sempre havia cregut que Portabella no tenia la carrera acabada i anava de biòleg. Formava part dels rumors d'ERC”, ha intentat justificar Rahola, que encara ha afegit: “M'agradaria que se li notés més que és biòleg”. Però ella mateixa ha hagut de reconèixer: “Em menjo l'error amb totes les conseqüències”. Ara bé, també ha deixat ben clar que no dóna el tema per acabat, perquè “és candidat i ja ho anirem veient”.