Política 19/03/2016

Raimundo Viejo aposta per reforçar Podem Catalunya abans de confluir

Presenta un manifest per iniciar un debat sobre el futur del partit i aposta per forjar una direcció de "lideratges compartits"

Núria Orriols
2 min
Jéssica Albiach i Raimundo Viejo en un acte per explicar la llei 25 d’emergència social de Podem, diumenge a Barcelona.

BarcelonaTot i que en un primer moment el diputat d'En Comú Podem al Congrés Raimundo Viejo va obrir la porta a fer un pas endavant per liderar Podem a Catalunya, aquest dissabte ha refredat les expectatives a l'hora de plantar cara a Albano Dante Fachin, diputat de Catalunya Sí que es Pot, que s'ha postulat per optar a la secretaria general del partit (vacant des de la dimissió de Gemma Ubasart).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Viejo ha presentat un manifest signat per "gent anònima", a la Casa del Mar de Barcelona, per iniciar un debat intern sobre el futur de Podem. L'objectiu és analitzar els processos de confluència fins ara i plantejar-se com, pròximament, s'ha de relacionar Podem amb la resta de partits d'esquerres. "A ningú se li escapa que la manera en què es conflueixi (o es deixi de confluir) pot tenir efectes molt dispars sobre el canvi", diu el manifest. I afegeix: "Una sèrie de convocatòries electorals va obligar a improvisar".

El document presenta una anàlisi de les confluències en què Podem ha participat fins ara (Barcelona en Comú, Catalunya Sí que es Pot i En Comú Podem). Després de l'experiència de les coalicions electorals, Viejo aposta per reforçar primer Podem Catalunya internament, que sigui un "subjecte sobirà" amb "personalitat jurídica pròpia", i després plantejar-se la confluència amb altres partits d'esquerres. Unes paraules que s'enfronten amb la voluntat d'Ada Colau de crear un nou partit a Catalunya, seguint l'exemple de Barcelona en Comú.

Viejo ha dit que les confluències són una eina "per guanyar" i que, si no, "no serveixen". "Necessitem igual de tracte" amb la resta de partits, ha dit. "No hem pogut, per la urgència electoral, avaluar les confluències però ara sí que ho podem fer", ha considerat.

El futur de la direcció a Catalunya

El diputat al Congrés Viejo ha deixat clar que la publicació del manifest no és la presentació d'una candidatura per disputar la secretaria general, ja que considera que la formació encara no està en aquest punt.

Aposta per "lideratges compartits" i per un debat d'idees, abans que de noms i persones. És per això que ha estès la mà a Fachin i a tots aquells que decideixin presentar-se a la direcció del partit.

stats