Política 10/01/2012

Rajoy eleva fins a 40.000 milions l'ajust necessari en les finances estatals

Aquesta xifra representa 23.500 milions més que l'anunciada en el debat d'investidura del nou president espanyol. L'augment d'impostos i les retallades anunciades estaven pensats només per ajustar els 16.500 milions inicials

Ara
1 min

MadridA Mariano Rajoy no li surten els números i ja ha anunciat al seu grup parlamentari, en una reunió a porta tancada aquest dimarts a la tarda, que l'ajust que caldrà en les finances espanyoles serà de 40.000 milions d'euros: molt per sobre dels 11.500 que va calcular en el debat d'investidura, fet fa tan sols unes setmanes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Les mesures anunciades fins ara, entre les quals hi ha retallada de despeses i increment d'impostos com ara el de l'IRPF, només estaven pensades per cobrir els 11.500 milions anunciats inicialment.

De fet, però, el dia que la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría va anunciar l'increment d'impostos ja va advertir que es devia, en part, al desviament del dèficit previst per al 2011, que es calculava que havia de ser del 6% del PIB i acabarà sent del 8%, segons ha confirmat també Rajoy avui als seus diputats.

La nova xifra per als ajustos que proposa Rajoy coincideix amb els càlculs presentats ahir per l'agència de ràting Moody's, que va advertir que caldrien uns 25.000 milions més a part dels 11.500 anunciats.

stats