Política 26/01/2015

"Em nego a estar tot el dia debatent amb el senyor Bárcenas": Rajoy, en 10 frases

El president del govern espanyol es renta les mans de les acusacions de l'extresorer del PP i defensa el bipartidisme tradicional en benefici de l'estabilitat

Laia Vicens / Marc Colomer
2 min
El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, aquest diumenge a Madrid. EFE

Barcelona1- "Aquest 2015 creixerem més i es crearan 550.000 o 600.000 llocs de treball, un milió entre 2014 i 2015. Estic convençut que serà així. Però tot i ser així no serà suficient"

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

2- "Hem pres decisions no ens va agradar gens prendre. Però si veus que ha servit d'alguna cosa, que ha estat útil, és molt satisfactori. (...) Éem el malalt d'Europa, i veure ara que creixem més que els alemanys i som els que més feina creem, dic que això ha tingut sentit. Ha estat dur i difícil, però allò bo comença ara"

3- "Els partits tradicionals han fet gran Europa. A les nacions on hi ha més riquesa i benestar hi governen partits tradicionals"

4- [Sobre desnonaments] "Evidentment que es pot fer més. Però això [el desnonament d'una família amb un nadó d'un mes i mig] no és el que passa habitualment. Les entitats financeres estan sent molt més flexibles en aquesta matèria"

5- [Quan arribaran les millores econòmiques a les famílies?] "A molta gent ja els ha arribat. [Als bancs?] Als bancs... no sé. L'únic que em preocupa dels bancs és que donin crèdit"6- "La diferència substancial amb Grècia és que a Espanya vam saber aguantar i evitar el rescat, que hagués suposat abaixar les pensions un 10%, com a Grècia, per exemple"

6- "La diferència substancial amb Grècia és que a Espanya vam saber aguantar i evitar el rescat, que hagués suposat abaixar les pensions un 10%, com a Grècia, per exemple"

7- "Els espanyols han entès que Espanya havia de fer tot el possible per no ser rescatada. És la millor decisió de política social que s'ha pres"

8- [Sobre si coneixia la comptabilitat en negre del PP, com va afirmar Bárcenas] "Ni la coneixia ni n'he rebut [diner negre]. Hem donat ja moltes explicacions sobre el tema. Entenc a la gent. S'ha de castigar als que fan el que no han de fer, i avui la policia, la Guàrdia Civil, els fiscals, els jutges jutges i l'Agència Tributària actuen amb més llibertat i eficàcia que mai"

9- "He estat al Congrés, al Senat, ho he explicat en nombroses ocasions i em nego a estar tot el dia debatent amb el senyor Bárcenas quan fa una declaració"

10- [Sobre el degoteig de casos de corrupció] "Estarem bastant vacunats entre tots durant una temporada"

stats