Política 22/06/2015

Rajoy atribueix el divorci de CiU a les "polítiques extremistes" de Mas que també han "dividit" la societat catalana

Retreu a Pedro Sánchez que faci gala d'una megabandera espanyola mentre permet que un partit independentista governi a Badalona

Efe
2 min
Mariano Rajoy i el primer ministre de Portugal, Pedro Passos Coelho, conversant al Parador Nacional de Baiona (Pontevedra) / EFE

PontevedraEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha atribuït el divorci de la federació de CiU a les "polítiques extremistes" del president de la Generalitat, Artur Mas, que també han generat una "gran divisió" a la societat catalana. Rajoy s'ha referit a la ruptura de CiU en la conferència de premsa que ha clausurat la cimera hispano-portuguesa celebrada a Baiona (Pontevedra).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El cap de l'executiu central ha alertat que després de 37 anys CiU ha trencat ara la coalició. "Realment totes les polítiques que s'instal·len en l'extremisme, que generen divisió, acaben produint aquest tipus de coses", ha afegit. Per a ell, el president de la Generalitat ha provocat "una gran divisió a la societat catalana" que ara "ha arribat, fins i tot, al partit que l'ha promogut".

Així, Rajoy ha tornat a negar el caràcter plebiscitari de les eleccions del 27-S i ha subratllat que són unes "autonòmiques" més per escollir els representants al Parlament. "El govern d'Espanya farà, perquè és la seva obligació i perquè l'hi ha demanat el Congrés i tots els espanyols, complir la llei", ha afegit abans d'insistir que el govern no pot acceptar de cap manera que es jugui amb la sobirania nacional ni amb la igualtat o els drets fonamentals dels ciutadans espanyols.

Rajoy ha subratllat que aquesta és la posició que ha mantingut sempre i que és la que seguirà mantenint en tot moment, ja sigui com a president del govern o quan deixi de ser-ho. "El que sigui Espanya ho han de decidir tots els espanyols de forma conjunta", ha reiterat.

També ha retret al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que anunciés aquest diumenge la seva candidatura a les primàries per optar a la presidència espanyola amb una megabandera espanyola tot just després de donar el poder a "grups radicals i fins i tot independentistes" en diverses ciutats importats de l'Estat. Com a exemple ha citat Badalona, on la nova alcaldessa forma part d'una plataforma formada, entre altres, per la CUP.

stats