Política 23/11/2017

Rajoy diu que Espanya sortirà reforçada de la crisi provocada per la "deslleialtat dels secessionistes"

El president del govern espanyol defensa a Galícia l'aplicació del 155

Europa Press
1 min
Rajoy, aquest matí

GalíciaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha manifestat aquest dijous que Espanya sortirà reforçada de la crisi política provocada per la "deslleialtat dels secessionistes", durant una intervenció en l'entrega del LIX Premi Fernández Latorre, concedit en aquesta edició a l'expresidenta del Tribunal Constitucional, María Emilia Casas.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un discurs optimista sobre el futur d'Espanya, ha dit que es mostra "confiat" i que es reformarà "tot el que sigui necessari reformar, però preservant la democràcia, la llibertat, l'estat de dret i l'imperi de la llei". Sobre l'aplicació de l'article 155, ha assegurat que "ha deixat de ser una llegenda inaplicable per ser una realitat", i que ha contribuït "a asserenar la vida política". "És un instrument excepcional, però legítim", ha defensat.

Durant el discurs que ha fet, Rajoy ha apel·lat al "projecte de vida en comú basat en la reconciliació, la pluralitat, l'europeisme i l'afany de modernitat" promogut amb la Constitució del 1978.

Pel que fa al conflicte català, ha admès que va comportar "dies difícils", que creu que, "feliçment, comencen a quedar enrere". Per això, tot i admetre "la preocupació" que ha generat, ha subratllat "la serenitat de les institucions" i el paper del "conjunt de la societat" davant aquest "repte".

"Avui estem millor que fa unes setmanes perquè tothom ha estat a l'altura", ha assegurat, i ha advocat per una democràcia "que s'ha sabut defensar". "Hi ha un motiu més per confiar" en Espanya, ha insistit Rajoy.

stats