Política 26/11/2013

Rajoy assegura que el temps tornarà "amb escreix" els esforços als espanyols

Destaca la seva "intensa relació" amb el País Valencià i defineix Alberto Fabra com una persona "lleial, compromesa i amb experiència"

Agències
2 min
Mariano Rajoy i Alberto Fabra aquest dimarts a Madrid / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que l'economia ja ha començat a experimentar signes de millora. "Insuficients, però n'hi ha", ha subratllat el cap de l'executiu per afegir que la crisi s'ha d'afrontar amb "valentia i sumant esforços entre tots". Mariano Rajoy també ha subratllat que "hem demanat molt als espanyols i el temps els ho tornarà amb escreix". Rajoy ha fet aquestes declaracions durant la presentació del president del País Valencià, Alberto Fabra, en un esmorzar informatiu a Madrid en què ha sostingut que la crisi actual és la més important que ha existit mai i ha insistit que "els bons governants són molt necessaris en aquests temps difícils".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president espanyol ha tret pit en assegurar que ara fa un any "només es parlava dels problemes de l'euro, dels problemes de finançament, de la prima de risc o de la data del rescat a Espanya. Avui ja no en parla ningú. Avui només es parla de la fi de la recessió, de la recuperació i de la data de la sortida de la crisi econòmica". "Encara queda molt camí, però hi ha camí i el recorrerem tots junts", ha conclòs.

Alberto Fabra i Mariano Rajoy han estat acompanyats de diversos membres de l'executiu espanyol com el ministre d'Economia, Luis de Guindos; el ministre de Justícia, Alberto Ruiz Gallardón, i la ministra de Sanitat, Ana Mato. Així mateix, també hi han assistit el president del Congrés, Jesús Posada; el president de la Comunitat de Madrid, Ignacio González; l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella, i el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, entre altres.

Defineix el president valencià com una persona "seriosa" i "lleial"

El president del govern espanyol ha assegurat que era un "honor" presentar la intervenció d'Alberto Fabra, el qual ha defensat com "un company de partit" i, "a més, un amic". Després, ha destacat la trajectòria del president de la Generalitat Valenciana, càrrec que ocupa des del 2011, i ha recordat que abans havia estat "un magnífic alcalde".

Rajoy ha definit Fabra com una "persona seriosa, lleial, compromesa, amb experiència i amb saber fer", i ha afegit que ara governa, com altres, en un moment "difícil". "Però els bons governants són els necessaris en els temps difícils", ha subratllat, després d'assenyalar que el president valencià està lluitant contra el dèficit i els problemes econòmics amb "coratge".

Finalment, ha insistit que en el camí que queda per recórrer és fonamental el "coratge", l'"empenta", la iniciativa i la capacitat, requisits que, segons la seva opinió, compleix el País Valencià, una societat que coneix "molt bé" perquè hi té "una molt important i intensa relació" i compta amb "la força" i "el saber fer" d'Alberto Fabra.

stats