Política 01/10/2017

Rajoy seguirà l'1-O des de la Moncloa en contacte permanent amb el rei, Sánchez i Rivera

Enric Millo compareix en roda de premsa a les 9 del matí

Ara
2 min
Mariano Rajoy i Soraya Sáenz de Santamaría, asseguts als seus escons del Congrés, abans de començar el debat de política general / EFE

BarcelonaEl govern espanyol s'ha marcat l'objectiu d'impedir que l'1-O sigui interpretat com un referèndum i aquest diumenge estarà molt atent al que passi a Catalunya. El president de l'executiu estatal, Mariano Rajoy, seguirà la jornada des de primera hora a la Moncloa, al costat de la vicepresidenta, Soraya Sáenz e Santamaría, i del ministre d'Educació i portaveu del govern, Íñigo Méndez de Vigo, segons informa l'agència Efe. Rajoy estarà en contacte permanent amb el rei Felip VI i mantindrà "totes les converses que calguin" amb els líder del PSOE, Pedro Sánchez, i de Ciutadans, Albert Rivera.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Méndez de Vigo ja va comparèixer ahir en roda de premsa per valorar el bloqueig del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació de la Generalitat (CTTI) per part de la Guàrdia Civil. Segons ell, aquest "cop assestat a l'organització del referèndum il·legal" significava, 'de facto', el final del referèndum, perquè interpretava que impediria que es pogués accedir a les bases de dades del cens i fer el recompte.

Les fonts consultades per Efe informen que el president del govern espanyol estarà avui en contacte amb el rei, que ha buidat d'actes públics la seva agenda de la setmana que ve. També, en funció de l'evolució dels esdeveniments i en compliment del compromís contret amb el secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, amb el president de Ciutadans, Albert Rivera, Rajoy mantindrà amb ells "les converses que consideri oportunes" per analitzar la situació i informar-los de les mesures que, en el seu cas, prevegi adoptar el Govern. Tant Sánchez com Rivera han expressat aquests dies el seu suport a l'executiu en les decisions que ha anat prenent davant els passos que ha fet la Generalitat.

Per la seva banda, el delegat del govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, ha convocat una roda de premsa per a les 9 del matí d'aquest diumenge, precisament l'hora en què està previst que obrin els 2.300 col·legis electorals del referèndum.

stats