Política 10/05/2016

Rajoy: "Una coalició d'extremistes i radicals no convé al progrés d'Espanya"

Rivera celebra que Podem "es tregui la careta" i s'aliï amb els comunistes

M.f.f.
2 min
El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, aquest dimarts a Pamplona. EFE

MadridDesprés d'arrancar dilluns la precampanya des de la Moncloa reclamant el vot útil per evitar un govern "extremista", aquest dimarts el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha tornat a apel·lar el vot de la por enfront de l'aliança Podem i IU. "Una coalició d'extremistes i radicals no és el que convé al progrés d'Espanya i al nostre país", ha dit des de Logroño, on s'ha reunit amb representants del sector agrícola de la Rioja.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Hores abans i des de Pamplona, on ha tornat a segellar l'acord de coalició electoral amb UPN, havia assegurat que Espanya necessita "un govern seriós i amb idees clares" perquè "no són temps per a amateurs, per venir al govern a aprendre", ha dit en referència a Pablo Iglesias.

En una compareixença sense preguntes, Rajoy s'ha compromès a respectar de "forma nítida i clara" el règim foral de Navarra i mantenir el conveni econòmic com a "instrument adequat per assegurar les llibertats, l'estabilitat, la cohesió i el desenvolupament del poble navarrès". Ciutadans és l'únic gran partit de l'Estat que fa bandera de la supressió de règim foral de Navarra i del País Basc per garantir "la igualtat de tots els espanyols". Amb tot, va deixar caure aquesta mesura en l'acord de govern amb el PSOE.

Rivera celebra que Podem "es tregui la careta"

L'acord entre Podem i IU està marcant la precampanya i centrant les reaccions de la resta de partits. Aquest dilluns en una entrevista a TV3, el líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha celebrat que Podem s'hagi "tret la careta" i hagi "abraçat el comunisme", un fet que, ha dit, facilita la campanya a Ciutadans. Rivera ha criticat que Iglesias es presenti com la renovació política però es presenti a les eleccions amb el partit "més endeutat amb els bancs".

stats