POLÍTICA
Política 05/02/2011

Rajoy: "No m'agrada que des de fora em diguin el que he de fer"

Manifesta la voluntat que el PP governi institucions catalanes i es mostra segur que a les municipals seguirà tònica iniciada a Catalunya el 28-N, en què els populars van passar a ser la tercera força al Parlament

Efe
2 min

Barcelona"Com a espanyol, no m'agrada que des de fora em diguin el que he de fer", ha dit avui a Barcelona el líder del PP, Mariano Rajoy, en al·lusió a l'exigència de la cancellera alemanya perquè l'executiu controli la despesa, cosa que el PP fa tres anys que demana, "i ara que ho diu Angela Merkel, el Govern està disposat a acceptar-ho".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En una visita a Barcelona per donar suport a la candidatura d'Alberto Fernández Díaz a l'alcaldia de l'Ajuntament de Barcelona, Rajoy ha exclamat: "quants problemes ens haguéssim estalviat si ens haguessin fet cas, que tampoc costava tant. Ara ho han de fer, tres anys després, i perquè els ho demanen des de fora; aquest és el Govern que tenim a Espanya".

Rajoy ha seguit dient que dijous passat "van venir a imposar nous deures des d'Europa", i ha insistit que el PP fa anys que diu que cal controlar el dèficit i establir el sostre de la despesa de les administracions i només ara que ho ha demanat Alemanya estan disposats a fer-ho. Per Rajoy, el que ha faltat a Espanya els últims anys ha estat "una mica de serietat", i s'ha preguntat "com es generarà confiança si primer diuen que permeten el dèficit, després que no", i ha posat altres exemples, com el xec nadó, que finalment han retirat.

Mariano Rajoy ha demanat "serietat i criteri" al govern espanyol perquè fa sis mesos van fer una reforma laboral "i ara en fan una altra", i també s'han fet dues reformes de les caixes d'estalvis "i ara volen fer-ne una altra". Ha destacat que estem en una època d'austeritat, en què no hi ha diners com a conseqüència d'una política "nefasta" i plena d'"errors", i ha demanat màxim respecte per al contribuent.

Igualment ha advocat per exercir l'autoritat per acabar amb la "impunitat dels delinqüents", perquè hi ha hagut molts governants que han fet el "beneit", a més d'atendre a les persones en situacions difícils.

Un abans i un després del 22-M

Sobre Catalunya, Rajoy ha dit que les eleccions autonòmiques del 28-N van suposar un abans i un després, en aconseguir el PP situar-se com a tercera força política al Parlament, i ha afegit que les municipals del 22 de maig també han de suposar un "després", i que els populars comencin a governar en "institucions importants a Catalunya".

Rajoy ha indicat que el PP vol governar en les institucions catalanes i a Barcelona, on es necessita "un canvi" i "ho saben fins i tot els socialistes i, per això, fan el que estan fent". Per a Mariano Rajoy, el PP està molt a prop d'arribar a ser la segona força política a Barcelona, de manera que "és possible governar" i els populars treballaran per a aconseguir-ho.

stats