Política 08/03/2017

Rajoy diu que investigar la caixa B del PP els pot fer acabar "com la dona de Lot, convertits en estàtua de sal"

El president espanyol posa en dubte la creació de la comissió compromesa amb C's i també a quina cambra s'hauria de fer

Dani Sánchez Ugart
2 min
Rajoy diu que investigar la caixa B del PP al Congrés els pot fer acabar "com la dona de Lot, convertits en estàtua de sal" per mirar enrere

MadridLa mala maror entre el PP i Ciutadans ha arribat al xoc dialèctic entre Albert Rivera i Mariano Rajoy al Congrés. Tot i que el líder de Ciutadans ha fet un esforç en la sessió de control d'aquest dimecres per treure pit de les coses bones del pacte entre tots dos partits, ha puntualitzat que el pacte funciona "fins que pronunciem la paraula 'corrupció'". El líder de Ciutadans ha acusat directament Rajoy d'incomplir el punt per estudiar el finançament il·legal del seu partit. El president espanyol ha posat en dubte la mateixa creació de la comissió, així com també en quina cambra es podria crear, si es fes: al Congrés o al Senat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha afirmat, però, que no ha dit que no hagi de complir cap dels punts, però li ha recordat que un dels punts de l'acord és el de la creació d'una "comissió de qualitat política" on s'ha de parlar "del finançament de tots els partits". Rajoy ha justificat que cal "mirar endavant", perquè "si mirem massa enrere ens pot passar com a la dona de Lot".

Rivera li ha recordat que el PP al Parlament català va demanar una comissió d'investigació del cas Pujol, o n'ha demanat també per a casos de corrupció del PP, i ara vol tirar pilotes fora quan es tracta d'investigar els 'papers de Bárcenas'. "Investigarem la caixa B, amb vostès o sense vostès", ha reptat Rivera.

"Estic disposat a parlar d'aquest assumpte. Podem parlar de si la comissió es fa al Congrés o al Senat, de si afecta només el finançament del PP o també el de Podem, del PSOE o el seu. Podem discutir si comença el 1990 o quan", ha dit abans de presumir del compliment dels altres punts del pacte amb Ciutadans.

stats