Política 10/08/2016

Rajoy posa en mans de la direcció del PP acceptar les condicions de C's

Rivera accepta negociar "sense fre de mà" si els populars donen el 'sí' el 17 d'agost. El president en funcions avisa que si el PSOE segueix en el 'no' "hi haurà noves eleccions"

Ferran Casas
2 min
Rajoy i Rivera aquest dimecres al Congrés

MadridMariano Rajoy ha decidit posar en mans de la direcció del PP l'acceptació o no de les sis mesures contra la corrupció que ahir va posar sobre la taula Albert Rivera per obrir un procés de negociació. Després d'una hora i mitja de reunió entre els líders del PP i C's, el líder liberal ha explicat que en els "propers dies" els populars votaran. Un cop això passi caldria fixar, segons Rivera, la data de la investidura i constituir equips negociadors "sense fre de mà".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rivera ha admès que el PSOE és necessari i s'ha mostrat segur que se'l podrà integrar prenent com a base l'acord que ell hi va subscriure al febrer. Ha indicat que damunt la taula hi haurà després temes com la desaparició de les diputacions o la situació de la fiscalitat i els autònoms. Rajoy li ha donat la raó advertint que "si el PSOE segueix en el 'no' hi haurà terceres eleccions". Rajoy no ha volgut aclarir si a finals d'agost se sotmetrà a la investidura encara que no tingui el suport o l'abstenció del PSOE: "Ja ho veurem", ha dit.

Després de la seva reunió amb Rivera, el president en funcions ha convocat el comitè executiu del partit, però serà una altra reunió de la direcció, el 17 d'agost, la que donarà una resposta a C's que podria aplanar el camí a la investidura. Rajoy ha assenyalat que el nivell d'acord en temes com la unitat d'Espanya, el terrorisme o la UE és "alt" tant amb el PSOE com amb C's, fet que hauria de facilitar, segons ell, un govern d'ampli espectre "que pogués fer reformes com les que proposa C's i que requereixen canviar la Constitució".

Rivera ha estat preguntat per l'eventualitat de formar govern amb un partit formalment imputat per corrupció com és el PP. Se n'ha sortit com ha pogut: "Parlem de càrrecs públics i de persones implicades en corrupció, no de partits. Però per això volem una comissió, perquè no ens en refiem", ha dit. Malgrat tot si que ha admès que "sembla que el PP es pren de forma seriosa la lluita contra la corrupció".

Rajoy ha deixat en mans de la direcció de C's entrar o no al govern central i, sobre un eventual suport del PNB que pogués treure pressió al PSOE, ha indicat que "cal ser realistes" i que és complicat.

stats