Política 07/05/2015

Rajoy reacciona al CIS: "El PP no es presenta a les eleccions per fer coalicions de 4 o 5 forces"

Assegura que el PP serà "la primera" formació a les municipals i autonòmiques del 24 de maig

Acn
2 min
Rajoy ha visitat uns vivers a Màlaga aquest dijous i s'ha dedicat a transplantar plantes. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha reaccionat aquest dijous des de Màlaga a l'enquesta del CIS que situa la seva formació com a primera en intenció de vot però que augura davallades importants del PP a moltes autonomies -perdria fins a vuit majories absolutes- i ajuntaments, amb necessitat d'arribar a acords per poder governar. Rajoy s'ha mostrat convençut que el PP "serà la primera força a les eleccions" municipals i autonòmiques del 24 de maig i "seguirà garantint l'estabilitat a bona part de les institucions del país". En tot cas ha assegurat que el PP "no es presenta a les eleccions per fer coalicions de quatre o cinc partits, sinó per fer coalicions amb els veïns".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha obert la campanya electoral a Màlaga, on ha donat suport al candidat dels populars, Francisco de la Torre, i ha tornat a carregar contra les "ocurrències" de la resta de formacions per crear ocupació. "Totes van en direcció contrària al PP, però les podrien haver explicat quan no es creava ocupació, perquè ara es crea ocupació i sabem que són ocurrències", ha dit.

En aquest marc, ha tornat a fer ús de les bones dades de l'economia i ha assegurat que el PP continua essent "el primer partit d'Espanya" malgrat que "ha hagut de governar en les circumstàncies més difícils que s'ha trobat un govern al nostre país en dècades".

Segons Rajoy, el PP és "l'única força política que està en condicions de donar estabilitat" i es presenta demanant a tots els veïns el seu suport. "Nosaltres no ens presentem a les eleccions per fer coalicions de quatre o cinc forces polítiques, sinó que volem per fer coalicions amb els veïns de tots els ajuntaments d'Espanya", ha sentenciat.

stats