Política 05/06/2015

Rajoy titlla Sánchez d'"antidemocràtic" i "sectari" per excloure el PP de qualsevol pacte

"És profundament antidemocràtic que es constitueixin coalicions de quatre o cinc forces d'extrema esquerra i que no tenen cabuda al projecte europeu", diu el president espanyol en referència a Badalona

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
Rajoy ha rebut el primer ministre marroquí a la Moncloa i han ofert una roda de premsa conjunta. EFE

MadridEl govern central s'ha erigit en peu de guerra contra el PSOE. El president espanyol, Mariano Rajoy, ha apujat el to contra el secretari general dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, i l'ha titllat d'"antidemocràtic" i "sectari" per decidir excloure el PP de qualsevol pacte. "No m'agraden gens els pactes que estic veient", ha dit en roda de premsa conjunta amb el primer ministre marroquí, que està de visita oficial a l'Estat. "És profundament antidemocràtic que es constitueixin coalicions de quatre o cinc forces d'extrema esquerra i que no tenen cabuda al projecte europeu", ha afegit en ser preguntat per si veu impossible qualsevol pacte amb Sánchez ara mateix. Aquest cas ha recordat el de Badalona, en què la CUP, Procés Constituent, Podem i altres col·lectius, ERC, PSC i ICV-EUiA, han arribat a un acord per evitar que Xavier García Albiol, del PP, pugui repetir com a alcalde.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha reivindicat que a la resta d'Europa els socialdemòcrates "s'entenen" amb els partits conservadors o populars per garantir l'estabilitat, com ha fet el PSD amb la CDU d'Angela Merkel a Alemanya. A més, ha agitat el fantasma dels riscos que pot comportar per a l'economia espanyola i el nerviosisme amb què es viu aquest procés des d'Europa. "Al segle XXI, del sectarisme i l'exclusió se n'haurien d'oblidar els dirigents en política", ha puntualitzat.

El president del govern espanyol es nega a fer un pas enrere en les seves polítiques econòmiques, tal com li ha demanat Sánchez per arribar a possibles acords, perquè considera que seria un "disbarat". També titlla d'"incongruent" Sánchez per excloure el PP de qualsevol pacte però alhora voler que el PP ajudi a la investidura de Susana Díaz a Andalusia.

stats