Política 19/02/2017

Rajoy oferirà a Puigdemont una proposta alternativa al referèndum, segons 'El País'

Més competències, més infraestructures, consells de ministres a Barcelona i extensions de museus estatals a Catalunya, formarien part d'aquest pla alternatiu

Ara
1 min
Rajoy i Puigdemont s'han reunit durant dues hores i mitja a la Moncloa. EFE

BarcelonaMariano Rajoy podria estar plantejant-se una oferta concreta per acabar amb la crisi de relacions amb Catalunya. Segons explica aquest diumenge el diari 'El País', l'oferta passaria per donar resposta a la majoria de les 46 demandes que va fer el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, a Rajoy en la seva última reunió, aviat farà un any.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense concretar, el diari madrileny explica que el pla del govern central passaria per més competències, més infraestructures, portar alguns consells de ministres a Barcelona i fer extensions de museus estatals a Catalunya.

No es tracta, en cap cas, d'una oferta alternativa que es posarà a votació al costat del 'sí' a la independència en un hipotètic referèndum acordat, com va ser la 'devolution max' que va oferir el Regne Unit a canvi de votar 'no' en el referèndum d'Escòcia. Rajoy ho voldria oferir a canvi que Puigdemont s'oblidi de la independència i de posar-ho a votació.

stats