Política 25/05/2012

Rajoy buscarà avui el suport de Rubalcaba i Duran per acordar mesures de creixement

El president del govern espanyol rep a la Moncloa el secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, i el líder de CiU a Madrid. Parlaran de polítiques d'austeritat i d'estímul econòmic

Ara
2 min
Alfredo Pérez Rubalcaba i Mariano Rajoy van dinar plegats a la Moncloa, en una reunió que es va allargar quatre hores.

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el líder del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, mantindran avui la segona reunió de caràcter públic de la legislatura, en què intentaran unificar criteris sobre el paper que ha de jugar la UE davant l'actual crisi econòmica. El cap de l'executiu espanyol també buscarà la complicitat de Rubalcaba per trobar el punt d'acord en la renovació del Tribunal Constitucional.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La reunió, prevista per a les set de la tarda, se celebrarà dues hores després que Rajoy rebi el portaveu de CiU al Congrés, Josep Antoni Duran i Lleida, amb qui iniciarà la ronda de reunions amb dirigents polítics.

Davant la cita amb Rubalcaba, el cap de l'executiu espanyol s'ha mostrat convençut que, "en els aspectes essencials", no hi ha diferències entre el PP i el PSOE a l'hora de fixar els criteris pels quals s'ha de regir la UE per fer front als problemes derivats de la crisi.

L'actuació del Banc Central Europeu (BCE) per injectar liquiditat –una proposta defensada tant pel president del govern espanyol com pel líder del PSOE– i la possibilitat de posar en marxa a mig termini els eurobons, serà sobre la taula d'aquesta reunió.

Rubalcaba també està obert a parlar d'altres assumptes pendents, com la renovació dels òrgans constitucionals i, en concret, la dels magistrats del TC.

Per la seva banda, Rajoy es va mostrar convençut dimecres que tancarà en breu un pacte sobre el Tribunal Constitucional amb Rubalcaba.

En la cita amb Duran, el líder de CiU al Congrés li tornarà a reclamar un "pacte d'estat" en matèria econòmica davant la situació d'"emergència" que, segons ell, travessa Espanya.

Duran, segons han informat fonts de CiU, defensarà la posada en marxa d'un "banc dolent" perquè comenci a fluir el crèdit cap a les empreses, condició indispensable per crear ocupació, així com la posada en marxa dels eurobons.

stats