Política 06/04/2011

Rajoy i Sánchez-Camacho reclamen a Zapatero que pagui el fons de competitivitat a Catalunya

El líder del PP ha dit, en una visita al Parlament català, que seguirà "atentament" les evolucions de la comissió parlamentària del concert econòmic

Oriol March
2 min

BarcelonaEl president del PP, Mariano Rajoy, que ha passat el matí de visita al Parlament de Catalunya, ha reclamat en roda de premsa que Zapatero entregui a Catalunya els diners que li deu pel fons de competitivitat, una xifra que ronda els 1.450 milions d'euros. "Les normes em poden agradar més o menys, però s'han de complir", ha justificat Rajoy minuts després que Alicia Sánchez-Camacho, presidenta del PP català, fes la mateixa reclamació al govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa al pacte fiscal, condició indispensable de CiU per donar suport al PP després de les eleccions espanyoles del 2012, Rajoy ha asssegurat que seguirà "atentament" les evolucions de la comissió parlamentària que està tractant el nou model de finançament català. Malgrat això, el president del PP ha afirmat que encara no sap ben bé de què es tracta la proposta del pacte fiscal "en la línia del concert econòmic", la proposta estrella de la federació nacionalista per aquesta legislatura.

Tant Rajoy, més suau en les formes, com Sánchez-Camacho, que ha seguit amb el to agressiu que ja va exhibir dilluns, han carregat contra Artur Mas pel fet d'haver votat a la consulta independentista del 10-A que se celebrarà a Barcelona. "En moments de crisi, és més important allò que ens uneix que allò que ens separa, i aquests referèndums, a més, no ajuden a l'estabilitat de l'economia", ha assegurat el líder del PP.

Un dia després que el PSC tanqués la porta a pactar els pressupostos del 2011 amb CiU, la qual cosa fa que la federació nacionalista es vegi abocada a entendre's amb el PP, Alicia Sánchez-Camacho ha presentat un pla de xoc contra la crisi i per a la creació d'ocupació que es basa en l'estabilitat pressupostària, l'austeritat en la despesa pública i la creació de llocs de treball a través de l'ajuda als emprenedors i a la petita i mitjana empresa. El PP presentarà al Congrés un document similar els propers dies, ha avançat Rajoy.

stats