Política 19/01/2016

Rajoy adverteix Sánchez: "Des del sectarisme no es construeix res"

El líder del PP assegura que seguirà "batallant" per aconseguir un acord

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Mariano Rajoy durant la inauguració del Fòrum Exceltur / EFE

MadridEl flirteig s'ha acabat. I la batalla de retrets ja ha arribat al nivell del de la campanya electoral. Els populars estan intentant temptejar a marxes forçades el nucli dur del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, però només troben un 'no' per resposta a una possible abstenció per part dels socialistes en la investidura d'un Mariano Rajoy cada cop més neguitós. Felip VI està traslladant als partits les dificultats que veu per intentar formar govern, mentre Rajoy ja apuja el to.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Des del sectarisme no es construeix res", ha advertit aquest dimarts Rajoy a Pedro Sánchez davant de la negativa a dialogar amb el PP per a la investidura de l'actual president en funcions. Amb tot, el líder del PP assegura que seguirà "batallant" per aconseguir un acord. "Si el senyor Sánchez diu que no, haurà d'explicar per què ho diu a un govern que era el millor perquè Espanya generés creixement econòmic i llocs de treball", ha afegit en declaracions als periodistes després de participar en dos actes del sector turístic un dia abans de la inauguració de la Fira Internacional de Turisme Fitur.

En una entrevista a RNE, Rajoy ja va alertar dilluns del perill que es repeteixi un Pacte del Tinell, amb l'acord entre PSOE, Podem i Ciutadans. De fet, Albert Rivera ja va posar sobre la taula que si socialistes i podemistes abandonen la qüestió territorial es podrien entendre, però que torpedinaran qualsevol intent federal de Sánchez. El PP, mentrestant, intenta posar a prova tant Sánchez com Pablo Iglesias sobre Catalunya, i vol que el Congrés també voti una moció en què s'asseguri que no permetran que la unitat d'Espanya es trenqui. Una mesura similar a la que va proposar C's el primer dia de legislatura.

Sánchez augmenta la pressió a Rajoy

El líder del PSOE està allunyant cada vegada més l'opció d'un acord entre socialistes i populars. I ho està fent tensant encara més les relacions amb Rajoy. En un esmorzar informatiu en què presentava l'alcalde de Valladolid aquest dimarts a Madrid, ha acusat el líder del PP de representar "un projecte polític esgotat, assetjat per la corrupció i aïllat" i de ser incapaç d'"acordar res amb ningú".

stats