Política 29/01/2016

Rajoy assegura que Sánchez acabarà parlant amb el PP: "No us preocupeu, el moment arribarà"

Defensa que la majoria de càrrecs populars són gent "honrada i decent" i que no acceptarà "causes generals" en contra del seu partit de cap de les maneres

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
El president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, ha presidit aquest divendres la junta autonòmica del PP a Castella i Lleó. EFE

Madrid"Que ningú es preocupi, perquè el moment arribarà". Mariano Rajoy s'ha mostrat avui convençut que Pedro Sánchez acabarà cedint i negociant amb el PP per intentar formar govern. El líder popular ha acusat el secretari general socialista de "desatendre" els 7,3 milions de ciutadans que van votar la primera força a l'Estat. "Sánchez parla amb independentistes, amb extremistes, i amb una actuació que em sembla verdaderament increïble, més de 7,3 milions d'espanyols no són atesos per una persona que ni vol parlar amb ells", ha denunciat des de Valladolid, on ha presidit la junta autonòmica del PP a Castella i Lleó, l'única majoria absoluta que van conservar en les eleccions autonòmiques del 24 de maig.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy i Sánchez només han parlat una vegada des del 20-D. En una entrevista dimecres a Telecinco, el president espanyol en funcions reconeixia que li havia trucat, però que el líder del PSOE no s'hi havia volgut posar. Des de Ferraz, en canvi, asseguren que estan esperant la trucada del líder del PP i que si convoquen Sánchez, l'endemà serà a la Moncloa. Però per dir 'no' una altra vegada a Rajoy. Els dos segueixen així jugant al gat i la rata a l'espera que s'activi el compte enrere per formar govern.

El líder del PP ha rebutjat els "invents" que altres partits estan plantejant per pactar, i ha advertit a PSOE, Podem i IU que "sumar, sumen", però que és un panorama "impossible per a aquest govern arribar a bon port si al final es constitueix". En aquest sentit ha recordat que els conservadors tenen la majoria absoluta al Senat i que sense ells és impossible una reforma constitucional.

"Esclar que el PP manté la seva candidatura a la presidència del govern, perquè és el partit més votat", ha esgrimit.

Génova marca distàncies amb València

L'equip de Rajoy prova de marcar distàncies amb l'escàndol al País Valencià. I, de fet, Génova ja ha destituït la cúpula del partit i nomenat una gestora. El líder del PP ha advertit que ni ell ni la seva formació pensen acceptar "causes generals" en contra del PP pels casos de corrupció, i ha subratllat que la "immensa majoria" dels membres del seu partit són gent "decent i honrada". "Aquí, qui no faci el que s'ha de fer, se'n va, ho sento molt", ha assegurat.

stats