Política 28/04/2015

Rajoy nega deslleialtat amb Catalunya

El portaveu de CiU al Senat, Josep Lluís Cleries, acusa el president espanyol de posar pals a les rodes perquè Catalunya "faci el seu camí". "Hi ha nacions inventades i d'altres que tenim una història mil·lenària", diu durant la sessió de control

Mariona Ferrer I Fornells
1 min
L'última sessió de control amb Mariano Rajoy al Senat va ser el passat febrer. EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha defensat aquest dimarts la seva "plena lleialtat en tots els àmbits" amb Catalunya durant les seva legislatura, però sobretot la seva "lleialtat a la Constitució espanyola". Durant la sessió de control al Senat, el portaveu de CiU a la cambra alta, Josep Lluis Cleries, ha retret a Rajoy la manca de lleialtat amb els catalans després d'haver-se compromès a reformar el finançament autonòmic l'any passat i no haver-ho fet, i també haver retallat les ajudes a la dependència, entre d'altres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El president del govern espanyol ha esgrimit els seus arguments habituals: ha reivindicat que gràcies al pla de proveïdors i el Fons de Liquiditat Autonòmic (FLA) han "salvat" Espanya i Catalunya de "la bancarrota" i han permès mantenir l'estat del benestar. A més, a recordat que durant l'últim mes ha visitat fins a tres cops Catalunya -per inaugurar la MAT, durant la cimera contra el jihadisme i pel funeral de l'avió de Germanwings- i que sempre ho ha fet al costat del president de la Generalitat, Artur Mas.

Cleries li ha recriminat que no admetés que "l'estat espanyol no defensa els interessos dels catalans i catalanes" perquè quan viatja a Catalunya "no els escolta". "Vostès bé que fan els seu camí. Catalunya, una nació mil·lenària, farà el seu -ha conclòs-. Hi ha nacions inventades i d'altres que tenim una història mil·lenària".

stats