Política 03/04/2013

Rajoy adverteix Mas que només parlarà amb ell sobre finançament, mai sobre la consulta

El president espanyol assegura que totes les administracions estan "en el mateix vaixell"

M.eugènia Quetglas
1 min
Mariano Rajoy i María Dolores de Cospedal durant la reunió  de la Junta Directiva Nacional del PP / EFE

Madrid P { margin-bottom: 0.21cm; } P { margin-bottom: 0.21cm; } El president del govern central, Mariano Rajoy, ha mostrat aquest dimecres la seva "disposició plena a parlar" amb totes les comunitats per negociar un nou sistema de finançament autonòmic, però amb un missatge particular per a Catalunya, ha matisat: "Però no ho faré sobre tot el que surti de la legalitat", és a dir, al seu entendre, la consulta sobiranista catalana.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, sense anomenar-lo, li ha recomanat al president de la Generalitat, Artur Mas,que si vol canviar res "ja sap que ha de fer" perquè "hi ha mecanismes a la llei perquè ho pugui fer", és a dir, seguir el mateix camí que el Pla Ibarretxe.

Tot i l'advertència, el president espanyol ha assegurat, davant tota la Junta Directiva del PP, que un nou sistema de finançament serà molt important per la recuperació econòmica, així que ha anunciat que parlarà amb tots, amb totes les comunitats autònomes i amb tots els partits. "Tots estem en el mateix vaixell. En un sol", ha proclamat.

stats