Rajoy augura que es crearan un milió de llocs de treball en dos anys

El president del govern espanyol sosté en una entrevista a l'agència Efe que el creixement de l'economia arribarà al 2% aquest any

El president del govern espanyol, Mariano Rajoy, considera que l'evolució de l'economia espanyola permetrà crear al voltant d'un milió de llocs de treball entre el 2014 i el 2015. En una entrevista concedida a l'agència Efe, el cap de l'executiu fa un repàs de la situació heretada del govern socialista i subratlla que avui les coses ja han canviat.

Després de sis anys, el 2014 Espanya va tornar a créixer un 1,3% o un 1,4%, ha subratllat a l'espera aviat de la xifra definitiva de l'INE, i ha posat un èmfasi especial en les dades d'ocupació. Després d'anys de destrucció de llocs de treball, en l'exercici passat hi va haver 417.000 afiliats més a la Seguretat Social.

Rajoy explica que el govern central sempre ha estat molt prudent en les seves previsions perquè considera que no té sentit fer propaganda ni enganyar els ciutadans, i en aquest context s'emmarca que, tot i els vaticinis generalitzats més optimistes dels analistes, el govern espanyol sosté un creixement del 2% del PIB el 2015.

Un any en què, a més, espera que el creixement d'afiliats a la Seguretat Social estigui entre 550.000 i 600.000. "Amb la qual cosa 400.000 afiliats més el 2014 i més de 550.000 o 600.000 el 2015 són prop d'un milió en aquests dos anys", ha avançat el president de l'executiu espanyol.

El president ha destacat la importància de la rebaixa de l'IRPF i de l'impost de societats que ha entrat en vigor l'1 de gener i que tindrà una segona fase el 2016, després d'haver hagut d'aprovar una pujada d'impostos que confessa que va ser una de les decisions més difícils que va haver de prendre.