Política 02/06/2015

Rajoy confirma que farà canvis al PP i al govern espanyol abans de l'estiu

Sí rotund del president espanyol quan se li ha preguntat si garanteix que hi haurà canvis

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Rajoy aquest dimarts en unes jornades sobre autònoms a Madrid / EFE

MadridSí rotund del president del govern espanyol, Mariano Rajoy, quan se li ha preguntat aquest dimarts al matí si confirma que els canvis que està sospesant al govern espanyol i al PP després de la desfeta electoral el 24-M els durà a terme abans de l'estiu.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha inaugurat aquest matí a Madrid una jornada sobre treball autònom en què ha aprofitat per valorar les dades d'atur. En sortir de secretaria d'Estat d'Emigració i Immigració, on tenia lloc la trobada, ha estat preguntat pels periodistes sobre els seus plans després de les municipals i autonòmiques. Fins ara havia assegurat que faria una reflexió i canvis, ara ha confirmat que aquests seran abans de l'estiu.

Però el president espanyol ha evitat donar més detalls. Quan se li ha preguntat si aquests canvis seran tant al govern espanyol com al PP, ha somrigut i ha respost amb ironia que "ja ha donat molta informació" i que "ja es veurà".

Segons publica aquest dimarts 'La Razón', Rajoy farà tots els canvis abans de Sant Joan, el 24 de juny. El rotatiu indica que no sembla que s'hagi de tocar la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, però sí que es podrien moure peces en alguna vicesecretaria del partit.

El president espanyol vol esperar a que es constitueixin els ajuntaments el 13 de juny i acabi l'escenari de pactes, tot i que no esperarà que ja hi hagi un govern a cada comunitat autònoma per moure peces. Pel que fa els canvis al govern, el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, ja ha manifestat que vol marxar a París; mentre que el d'Economia, Luis de Guindos, està pendent de si se'n va a l'Eurogrup. Alhora, creixen les pressions internes contra la gestió del ministre d'Indústria i el d'Hisenda.

stats