Política 14/10/2013

Rajoy es compromet davant la direcció del PP a publicar les balances fiscals al desembre

El president espanyol ha anunciat que el seu executiu presentarà una reforma fiscal al març

Europa Press
1 min
Rajoy ha presidit el comitè executiu del PP / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha compromès aquest dilluns davant la plana major del PP a publicar les balances fiscals al desembre, i ha anunciat que el seu executiu presentarà una reforma fiscal al març, segons fonts populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha fet aquests dos anuncis en la seva intervenció a porta tancada davant el Comitè Executiu Nacional del PP. Una reunió centrada, en part, en el finançament autonòmic, després que fa una setmana la presidenta del PP català Alícia Sánchez- Camacho presentés una proposta amb un finançament "singular" per a Catalunya. Arran d'aquella reunió, el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va avançar que es publicaran les balances fiscals en els pròxims mesos.

Abans de la reunió, diversos presidents autonòmics ja han expressat el seu desig que el nou finançament autonòmic compti amb el consens de totes les autonomies, com el 2002, i han demanat respectar els terminis acordats l'octubre de l'any passat a la conferència de presidents autonòmics.

El president madrileny, Ignacio González, ha reclamat en una article a 'El País' que el nou finançament estigui a punt l'1 de gener del 2014. Per la seva part, el president balear, José Ramón Bauzá, ha demanat que el sistema sigui igual per a tothom.

stats