Publicitat
Publicitat

Rajoy crida Pedro Sánchez a la "moderació" perquè l'"extremisme" i la "cridòria" no serveixen "per a res"

El coordinador general del PP, Fernando Martínez-Maillo, critica el "complex podemista" del nou PSOE i diu que la solució "pseudonacionalista" que planteja per al conflicte amb Catalunya és incompatible amb el marc constitucional

El president espanyol, Mariano Rajoy, ha cridat aquest dilluns a la " moderació" perquè l'" extremisme", la "cridòria" i la "crispació", que estan "de moda", no serveixen "absolutament per a res". Així s'ha expressat a la presentació d'un esmorzar informatiu de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Cristina Cifuentes, un dia després que Pedro Sánchez assegurés que el PSOE només competeix amb el PP i es comprometés a tornar a intentar una majoria alternativa –amb Podem i Cs– per fer-lo fora del govern espanyol.

Rajoy, que ha elogiat la tasca de Cifuentes al capdavant de la Comunitat madrilenya, ha afirmat que moments com l'actual requereixen " concòrdia, tranquil·litat i mesura". La plana major del PP ha emparat la presidenta madrilenya en aquest fòrum. Entre el públic hi havia la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal; el coordinador general, Fernando Martínez-Maillo, i els vicesecretaris Javier Maroto, Pablo Casado i Andrea Levy. També han acudit a l'acte la presidenta del Congrés, Ana Pastor, i el president del Senat, Pío García-Escudero.

Si bé Rajoy ha evitat referir-se directament a Sánchez o el congrés del PSOE, Maillo ha estat més clar i ha afirmat que els primers passos i declaracions del líder socialista evidencien que té un "cert complex podemista" perquè deixa "completament abandonat" el centre polític i la moderació. En declaracions abans de l'acte, Maillo ha dit que s'està veient que hi ha "una lluita a l'esquerra per veure qui és el líder" de l'oposició.

El responsable d'Organització del PP també ha criticat la defensa de l'Espanya "plurinacional" que els socialistes han inclòs a la seva ponència política, una proposta que, al seu parer, és "clarament incompatible" amb la sobirania nacional que recull la Constitució. "Planteja solucions en forma de nacionalisme, de pseudonacionalisme que sens dubte no contribuirà a solucionar res", ha conclòs.

Albiol creu que la posició del PSC no ajuda a frenar el Procés

Qui també s'ha expressat l'endemà del congrés dels socialistes ha estat el president del PP català, Xavier García Albiol. Considera que considerar Catalunya com una nació posa en risc el "front constitucionalista" català per fer front al Procés. "El PSC manté ambigüitat en qüestions nacionals", ha afirmat. La nova línia del PSOE després del congrés "posa en risc les actuacions conjuntes dels partits constitucionalistes i avala les tesis nacionalistes del PSC".

"No m'agraden un pèl les declaracions de Pedro Sánchez", ha etzibat el líder català. De fet, Albiol ha deixat clar que pel PP "només hi ha una nació que és Espanya, la nostra terra és Catalunya i apostem per l'autogovern". El líder popular ha criticat l'aposta dels socialistes per reconèixer Catalunya com una nació perquè és "donar oxigen" a Puigdemont i als que donen suport al procés sobiranista. "Permet convertir en realitat part de les ànsies de Puigdemont de fer veure Catalunya com una cosa diferent d'Espanya", ha avisat.

La veu del poble

Més continguts de

La veu del poble
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT