Política 24/12/2013

Rajoy agraeix als militars que demostrin al món "el caràcter d'una cosa tan important com ser espanyol"

El president del govern espanyol ha desitjat bones festes per videoconferència a les tropes a l'exterior. Creu que són "els ambaixadors als llocs més difícils del globus"

Efe
1 min
Mariano Rajoy, en videoconferència amb les tropes espanyoles a l'exterior / EFE

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimarts que els militars a l'exterior, "amb la seva disciplina i vocació de servei, demostren al món el caràcter d'una cosa tan important com ser espanyol".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy, acompanyat del ministre de Defensa, Pedro Morenés, s'ha dirigit per videoconferència des de l'Escola Naval Militar de Marín (Pontevedra) a les tropes espanyoles en missions a l'exterior per felicitar-los les festes nadalenques i fer balanç de la tasca que han fet al llarg de l'any.

El cap de l'executiu estatal ha dit que hi ha un deute amb les tropes desplegades a l'exterior pel "sacrifici que homes i dones fan diàriament lluny de les seves famílies en benefici d'un bé tan intangible com valuós, com és la nostra seguretat".

Rajoy ha assegurat que "la nostra seguretat es defensa cada dia més lluny d'Europa, en conflictes enquistats a l'Afganistan o el Líban, als estats fallits a la Banya d'Àfrica", on ha estat aquest cap de setmana, "o a Mali, en aquesta frontera avançada que suposa el Sahel" i que s'ha convertit "en nou escenari de confrontació", ha precisat. Per això, ha dit, "són ambaixadors d'Espanya en les zones més difícils del globus, on no hi ha les mínimes condicions de seguretat i benestar i són escassos els recursos i les estructures de l'Estat".

Espanya té un total de 1.514 militars a l'exterior actualment, a l'Afganistan, el Líban, Somàlia, l'Índic, Mali, el Senegal, Uganda i Bòsnia.

stats