Política 28/06/2011

Rajoy: "Per què Zapatero prolonga aquesta calamitat?"

El líder del PP diu que amb Zapatero els ciutadans espanyols són "més pobres, més endeutats, més lluny dels països punters i més escarmentats" i juntament amb l'educació, el finançament de les autonomies i els ajuntaments, el deteriorament institucional, el que ha passat amb Bildu... reflecteix la nostra decadència". Ha demanat eleccions i que siguin ràpid perquè "quants més dies passin hi haurà més atur, més deute, més dificultats, més desànim"

Miquel Codolar
2 min

MadridEl líder del PP, Mariano Rajoy, ha iniciat la seva intervenció al debat de política general dient que "el debat extraordinari s'ha convertit en ordinari" i l'estat de la nació espanyola "ha arribat a tal gravetat que cada vegada que obrim la boca no parlem d'una altra cosa". Rajoy considera que "la qüestió que debatem avui aquí no és si Espanya està bé o malament perquè tothom reconeix que Espanya està molt malament, debatre-ho seria tan trivial com discutir si avui fa sol a Madrid". El líder del PP diu que amb Zapatero els ciutadans espanyols son "més pobres, més endeutats, més lluny dels països punters i més escarmentats" i afegeix que "hi ha altres problemes com l'educació, el finançament de les autonomies i els ajuntaments, el deteriorament institucional, el que ha passat amb Bildu... tot això reflecteix la nostra decadència". Pel que fa a Bildu, Rajoy ha considerat que amb la seva entrada a les institucions del País Basc "ha tornat la intimidació, la xuleria i el despreci de la llei". Ha relacionat Bildu amb ETA i ha demanat un missatge "coherent" per acabar amb el terrorisme.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això s'ha preguntat "Per què el senyor Rodríguez Zapatero prolonga aquesta calamitat?" Ha dit que "això és el que tothom es pregunta aquí i a les places i a les llars i a tot arreu. Fins quan es proposa el senyor Rodríguez Zapatero imposar als espanyols aquest calvari estèril, aquesta lenta agonia?". Ha exposat que hi ha hagut "tants brots verds" que creure's el govern espanyol "és impossible" i ha indicat que el diferencial del deute espanyol avui és de 277 punts i quan Zapatero va arribar a la Moncloa era de zero. Ha dit que "la confiança és indispensable" i "Zapatero no la té ni la pot recuperar en quatre mesos" i per això ha dit que "Zapatero és un llast per a la recuperació econòmica d'Espanya". Ha demanat eleccions i ha dit que siguin ràpid perquè "quants més dies passin hi haurà més atur, més deute, més dificultats, més desànim". Ha indicat que Zapatero governa "contra el desig de la majoria dels espanyols".

Ha acabat la seva intervenció dient que "no hi ha motius per esperar que les coses canviïn" i ha demanat eleccions anticipades. Ha dit que impulsar la recuperació de l'Estat "no serà fàcil" perquè "aconseguir que els espanyols posin el peu al camí de la recuperació" li sembla "una obra titànica". Però ha indicat que "Espanya ho vol fer, es pot fer i com que es pot fer tenim el deure moral de fer-ho i ho farem tan aviat com els espanyols ho decideixin i el senyor Rodríguez Zapatero ho permeti".

stats