Política 14/04/2016

Rajoy entra en mode electoral i obvia ja parlar de mesures anticorrupció

En un acte del PP entre setmana, assumeix que si ara no és possible un "govern de majoria moderada", els "espanyols hauran de tornar a decidir"

Mariona Ferrer I Fornells
2 min
Rajoy avui en el míting que ha fet a Conca en defensa de les Diputacions

MadridNi cessions, ni propostes concretes. Mariano Rajoy ha entrat aquest dijous ja en mode electoral. El president del govern espanyol ha reaparegut per primer cop des de l'anunci d'una nova roda de consultes per part del rei reivindicant les reformes del PP l'última legislatura. Ha estès la mà al pacte, però ha evitat fer una defensa aferrissada d'una gran coalició després de criticar durament PSOE i C's per haver proposat la supressió de les diputacions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha volgut fer bandera d'aquesta proposta per atraure els 15 milions de votants del món rural, claus perquè el PP obtingui uns millors resultats si tornem a les urnes. "La qüestió no és governar de qualsevol manera. Espanya el que necessita és un govern que tingui una majoria moderada. I això encara avui es pot fer. I si no és possible, no dubtin que seran els espanyols els que prendran un altre cop la decisió. Però el que estem veient aquest dies, la política del no, no, no, no serveix per construir res positiu", ha dit des de Conca, en què ha presidit un acte titulat 'El PP amb el teu poble; sí a les Diputacions'.

El líder del PP ha obviat fer qualsevol referència a la corrupció després d'una setmana negra per a Génova. Primer va ser l'aparició del ministre d'Indústria en funcions, José Manuel Soria, als Papers de Panamá; dimecres la detenció de l'alcalde de Granada i la seva regidora d'Urbanisme; així com també la revelació per part d'Okdiario.es que Hisenda ha multat a l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, per irregularitats fiscals.

Si bé en tot discurs des del 20-D el PP reivindica fins a "cinc acords per al consens", l'últim dels quals és la lluita contra la corrupció, Rajoy aquest dijous ha decidit obviar-lo.

Els últims mesos Rajoy s'havia mostrat a fer cessions, a deixar caure algunes reformes i a obrir el meló de la Constitució. Avui, però, s'ha mostrat inflexible. "Si fem marxa enrere en les reformes que hem fet fins ara haurem de començar de nou i els espanyols no es mereixen això", ha assenyalat.

Crítiques a Pedro Sánchez

El PP burxa en "la falta d'arguments" de PSOE i C's per defensar la supressió de les diputacions per debilitar el lideratge de Pedro Sánchez. "La pretensió de Sánchez és fer marxa enrere i tornar a la situació del 2011 en un moment que la recuperació ja és aquí i Espanya creix i crea llocs de treball", ha dit Rajoy. "No té clar els objectius ni les mesures: quan parla amb C's té unes propostes; amb C's unes altres; quan parla amb els dos no té cap mesura; i quan parla amb el seu partit no sap què dir", ha afegit.

stats