Política 25/03/2012

Rajoy i gairebé tot el govern espanyol segueixen l'escrutini des de Gènova

La majoria dels ministres del govern de Rajoy es reuneixen a la seu del PP a Madrid

Efe
1 min

MadridEl president del govern i líder del PP, Mariano Rajoy, acompanyat per la majoria de membres de l'executiu, es troba ja a la seu del seu partit a Madrid per seguir l'evolució de l'escrutini a Andalusia i Astúries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els ministres d'Energia i Turisme, José Manuel Soria, Interior, Jorge Fernández Díaz, i Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert estan també en la setena planta de l'edifici del Partit Popular al centre de Madrid.

S'espera també, segons fonts d'aquesta força política, la ministra de Sanitat, Ana Mato, el titular de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, i el d'Agricultura, Miguel Arias Cañete.

La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, és una altra de les assistents, igual que la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Al seu costat, des de mitja tarda, esperen el començament de l'escrutini la secretària general, María Dolores de Cospedal, i els vicesecretaris d'Organització i d'Estudis i Programes, Carlos Floriano i Esteban González Pons, respectivament.

Un altre dels convidats a la setena planta, que és on Rajoy i Cospedal tenen el seu despatx, és el president de Bankia, Rodrigo Rato, qui ja va seguir a Gènova les jornades de les eleccions autonòmiques, al maig, i de les generals de novembre del any passat.

Amb el president del govern ha entrat a la seu del partit, al cotxe oficial, la seva dona, Elvira Fernández, també habitual en aquesta classe de tardes electorals. Després de l'escrutini, Rajoy viatjarà a Corea del Sud per participar aquesta setmana en una cimera sobre seguretat nuclear.

L'optimisme entre els dirigents del PP, segons han explicat fonts del partit, es manté en cotes altes malgrat els baixos índexs de participació.

stats