CAP AL 20-n
Política 01/10/2011

Rajoy es guanya el favor dels empresaris anunciant una nova política tributària

Durant el Fòrum d'Emprenedors ha acusat Zapatero d'haver "negat" línies de crèdit per injectar liquiditat a les empreses

Salvador Almenar
2 min

València“Jo, Mariano Rajoy, crec en la petita i mitjana empresa perquè són i han estat sempre el motor de l'economia espanyola. La solució per sortir de la crisi és aquí; la solució sou els emprenedors”. Amb aquestes paraules el candidat del Partit Popular a la presidència del govern espanyol s'ha ficat a la butxaca els participants en el Fòrum d'Emprenedors que s'ha celebrat a València i davant els quals ha presentat bona part del paquet de mesures econòmiques que el PP inclourà al seu programa electoral per als comicis del 20-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Però abans d'anunciar alguna de les seves mesures, Rajoy ha volgut recordar als allí presents que el govern del PSOE ha estat, en moltes ocasions, “un obstacle” per als empresaris, ja que “ha apujat els impostos, s'han negat línies de crèdit per donar liquiditat a les seves empreses i a més es van prendre amb excessiva parsimònia la reestructuració del sistema financer”. Enfront de tot això, “que és el que sabem que no hem de fer en els propers quatre anys”, el candidat popular ha anunciat un paquet de mesures “que afavoriran” la creació d'ocupació i “animarà” els emprenedors a crear els seus negocis.

Algunes de les mesures que el PP engegarà, si obté la confiança de l'electorat, són l'aprovació d'una bonificació de 3.000 euros per a aquells autònoms que contractin el seu primer empleat o ajornar el pagament de l'IVA d'aquelles factures que no s'hagin cobrat. En aquest sentit, Rajoy també ha parlat de la possibilitat “d'estendre el compte tributari” perquè les pimes puguin compensar els impostos que deuen a les administracions amb els pagaments que aquestes els deuen. “No pot ser que l'Administració em degui una dinerada i a més hagi de pagar els impostos d'allò que no m'han pagat”, ha sentenciat.

També ha recordat a les administracions que la seva “primera obligació” és pagar als proveïdors, i per això ha remarcat que “no es poden adquirir compromisos que saps que no podràs pagar”. Amb l'objectiu de poder dotar de liquiditat les arques públiques, Rajoy ha anunciat la creació d'una línia de crèdit ICO perquè els proveïdors puguin cobrar aquelles factures que se'ls deu. Finalment, el líder del PP ha apostat per l'eliminació d'obstacles entre els diferents territoris de l'estat espanyol per facilitar la transacció de mercaderies. En paraules del propi Rajoy, “no és de sentit comú que estiguem apostant per un mercat únic europeu i aquí a Espanya en tinguem 17 diferents”.

stats