Immersió lingüística
Política 12/09/2011

Rajoy demana "sensatesa" amb la immersió lingüística

El líder del PP demana que "el que és normal al carrer ho sigui a l'educació" i que totes les parts facin un esforç per trasllardar aquesta normalitat a les aules

Acn
2 min
Mariano Rajoy, president del PP, a la junta directiva del partit de dilluns.

MadridEl candidat del PP a les eleccions generals, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dilluns que ell personalment no ha tingut mai cap dificultat per fer-se entendre parlant castellà a Catalunya i que creu que el suposat "problema" lingüístic "no existeix al carrer". Segons Rajoy, cal que totes les parts facin "un esforç" per traslladar aquesta situació a les aules i fer que "el que és normal al carrer sigui normal a l'educació i l'administració". En aquesta línia ha advertit el president de la Generalitat, Artur Mas, que no complir les sentències pot deslegitimar la seva administració. "Crec que cal tenir una mica de sentit comú i sensatesa", ha conclòs. Rajoy ha fet aquestes manifestacions en una entrevista a Telecinco, on li han preguntat sobre el tarannà que està adquirint la defensa de la immersió lingüística a Catalunya, on totes les formacions del Parlament a excepció del PP i C's destaquen els èxits de la immersió lingüística com a eina per garantir la cohesió del país.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En aquest marc ha recordat al Govern que "cal complir les sentències dels tribunals" perquè "és un principi bàsic d'un estat de dret i d'una democràcia". "Si una administració no vol complir una sentència, com vol dir-li a un particular que compleixi una sentència? Quedes deslegitimat. Crec que cal tirar una mica de sentit comú i sensatesa", ha sentenciat.

Minimitza la crema de banderes

La crema de banderes espanyola i francesa i d'una fotografia del rei en el marc de la Diada Nacional de Catalunya ha aparegut aquest dilluns a les portades i informacions de diversos rotatius espanyols. Rajoy, però, ha volgut restar importància a les imatges i ha assegurat que aquestes actuacions no representen la societat catalana. "Això són minories, i això pot passar a Catalunya i a qualsevol altre lloc per una raó diferent", ha sentenciat.

stats