ELECCIONS MUNICIPALS
Política 02/03/2011

Rajoy inicia amb un bany de masses a Castelldefels la seva ruta per l'àrea metropolitana

El president del PP estatal s'ha referit breument a les eleccions municipals i s'ha centrat en la ruta cap a les eleccions espanyoles del 2012

Oriol March
2 min

CastelldefelsQue per al PP les eleccions municipals i autonòmiques del 22-M són un entrenament de cara a les espanyoles del 2012 no és cap secret, i ahir ho va confirmar el mateix president del partit, Mariano Rajoy, que en una visita a Castelldefels es va referir gairebé de forma exclusiva al seu full de ruta cap a la Moncloa. Després de recórrer el mercat ambulant que cada dimecres es fa a la ciutat envoltat de ciutadans que el van rebre a crits de "president, president" –tot i que un venedor no li va voler donar la mà al crit d'"independència per a Catalunya"– , Rajoy va atendre els mitjans i els va donar les seves receptes per superar la crisi un cop al poder: pla econòmic a 4 anys vista, austeritat per reduir el dèficit públic, suport a les pimes i als autònoms i, per últim, una política energètica "com Déu mana". No ha entrat en més detalls, però.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Pel que fa a les eleccions municipals, el president del PP ha reiterat l'aposta del seu partit per reforçar la seguretat ciutadana i el control de la immigració. "Ja fa molts anys que faig el mateix discurs sobre la immigració, reclamant ordre i control i amb voluntat que els nouvinguts s'integrin", ha afirmat Rajoy. El president del PP no ha volgut valorar els primers mesos de l'executiu d'Artur Mas –"és una feina que correspon al PP de Catalunya"–, però sí que l'ha instat a reduir el dèficit de la Generalitat i a crear llocs de treball.

Rajoy va fer una encesa defensa de Francisco Camps, de qui va dir que era "innocent" tot i que està imputat per la justícia. Aquesta tarda Rajoy visitarà el passeig de Gràcia de Barcelona acompanyat, com ha fet al llarg del matí, per la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho.

stats