Política 14/08/2011

Rajoy avisa que "l'herència que rebrà el nou executiu és la pitjor" que ha rebut un govern espanyol

Alerta que l'Estat té un problema major que Itàlia perquè "no creix econòmicament"

Acn
2 min
Rajoy ha participat aquest diumenge en una festa a Galícia / EFE

O CarballiñoEl president del PP, Mariano Rajoy, ha avisat aquest diumenge que "el que ve no és fàcil" perquè "l'herència que rebrà el nou govern és la pitjor amb què s'hagi trobat cap govern de la història de la democràcia espanyola". Tot i això, ha assegurat que no estan per "protestar, espantar-se o plorar". Durant la visita a la Fira de Pop que se celebra a O Carballiño (Ourense), Rajoy també ha admès que l'estat espanyol i Itàlia coincideixen amb problemes com els dels dubtes sobre el deute, però ha alertat que Espanya té "un problema major" que Itàlia i "és que no creix econòmicament i té més del doble d'atur que la mitja de la UE".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Rajoy ha plantejat una reforma de les administracions públiques per reduir la despesa que inclogui reorganizar l'estat per evitar duplicitats i fixar un sostre de despesa a totes les administracions públiques: les locals, autonomies, les diputacions i el govern espanyol. Ha apostat per una modificació de la llei d'estabilitat pressupostària.

Com ja ha proposat, encara sense concretar, ha apostat per "reorganizar l'Estat per acabar amb les duplicitats" que es produeixen en serveis com els socials, d'habitatge o turisme. També ha proposat que no s'incrementi el nombre de treballadors públics. El líder del PP ha apuntat que s'han de suprimir "molts organismes autònoms i ens públics fundacionals".

Critica la interinitat del govern espanyol

Rajoy ha insistit en què l'estat espanyol necessita "un canvi polític i un govern que presenti un pla amb reformes estructurals". "El govern espanyol ja està en la seva fase final. Entrem en un període d'interinitat que no té sentit perquè Espanya necessita ja un altre govern que doni seguretat, certesa i que faci un pla per als pròxims quatre anys". Ha declarat que "en un país seriós, els períodes d'interinitat duren poc" i ha lamentat que fins el pròxim any no es podran aprovar uns pressupostos.

stats