CAP AL 20-N
Política 04/11/2011

Rajoy trauria majoria absoluta encara que no tingués cap diputat a Catalunya

Segons l’enquesta del CIS, encara que el PP no aconseguís ni un sol diputat a Catalunya, els populars obtindrien més escons que els 176 que atorguen la majoria absoluta al Congrés

Guillem Genovès
1 min

BarcelonaEl 2008, el president el govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, era reescollit a les eleccions generals gràcies –sobretot- als 25 diputats que va aconseguir el PSC. Amb aquest precedent, els dos principals partits espanyols han plantejat de nou que Catalunya tornaria a ser clau al Congrés. Tant és així que el PP, per primera vegada, donava ahir el tret de sortida de la seva campanya a Catalunya, concretament a Castelldefels, on volen travar la majoria absoluta que pronostiquen totes les enquestes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L’enquesta del Centre d’Estudis Sociològics publicada aquest matí, però, indica que l’aritmètica no sempre obeeix a les prediccions. El CIS revela que el PP podria treure entre 190 i 195 escons el 20-N. A més, a Catalunya els populars augmentarien considerablement els seus diputats, de 8 a 12. Prenent com a bo el resultat menys favorable que preveu el CIS pels populars (190), si li restem els 12 diputats catalans que l’enquesta atorga al PP (i encara que el PSC aconseguís tots els escons que estan en joc a Catalunya, 47) el partit de Rajoy continuaria conservant 178 diputats, per sobre dels 176 que assegura la majoria absoluta al Congrés. Segons el CIS, doncs, el resultat de les eleccions estatals a Catalunya -per contra del que PSOE i PP creien- no farà variar massa les coses a nivell estatal.

stats