Política 03/11/2014

Rajoy apel·la a actuar com a homes d'estat

Sense citar Catalunya, aprofita un acte amb el president de Colòmbia per lloar la unitat dins de la diversitat

Efe
2 min
Rajoy ha rebut el president de Colòmbia a la Moncloa i després ha pronunciat el laudatio de l'acte investidura de Juan Manuel Santos com a doctor honoris causa de la universitat Camilo José Cela. EFE

MadridEl president del Govern, Mariano Rajoy, ha exalçat aquest dilluns el valor de la integració i el de la unitat dins de la diversitat i ha apel·lat a actuar com a homes d'estat i prendre els camins que corresponen quan els països es troben davant "grans cruïlles". Rajoy ha llançat aquest missatge durant la 'laudatio' de l'acte en què el president de Colòmbia, Juan Manuel Santos, ha estat investit doctor honoris causa per la Universitat Camilo José Cela i que s'ha celebrat sis dies abans del nou 9-N.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sense referir-se de forma explícita en cap moment a la situació a Catalunya, el president del govern espanyol ha recordat que Santos, en la seva primera investidura com a president de Colòmbia, es va reunir amb integrants dels pobles indígenes colombians representants de les 68 llengües natives parlades al país. Ha subratllat que Santos va considerar que aquest era el missatge de l'harmonia i la unitat dins de la diversitat. "Espanya i Colòmbia -ha afegit- compartim missatge i objectius: unitat dins de la diversitat, harmonia, bon govern i integració". Rajoy ha subratllat que Santos ha demostrat ser un home d'estat que sap prendre "el camí que li correspon a les grans nacions en les grans cruïlles".

"Els grans polítics són els que deixen de banda la ideologia per governar en funció d'una causa superior segons les exigències del moment històric", ha afegit Rajoy, que ha recalcat: "les grans iniciatives són les que no es fixen en el risc del fracàs, sinó en les possibilitats d'èxit i en les oportunitats que brindaria a les generacions futures ".

Tant el govern espanyol com la Generalitat estan pendents de la impugnació prevista per part del Tribunal Constitucional del nou 9-N. Justament el Govern ha presentat aquest dilluns una demanda davant del TC perquè no admeti a tràmit el recurs de Rajoy contra la nova consulta.

La Universitat Camilo José Cela va ser fundada el 1998 a Madrid. Aquest centre privat és propietat de la institució educativa SEK. En l'acte també hi han assistit els expresidents del govern espanyol José María Aznar i José Luis Rodríguez Zapatero. A partir d'ara, Santos -que aquest matí s'ha reunit amb Felip VI i Rajoy a la Zarzuela- formarà part del claustre de la universitat.

stats